De Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland is opgericht in 1992 en is sindsdien actief met het organiseren van het festival op 5 mei en diverse randprogramma’s en inhoudelijke projecten. De stichting kent een bestuursmodel met een bestuur en een directie.
Het bestuur bewaakt de kaders vanuit het beleidsplan en is eindverantwoordelijk. Zij worden geïnformeerd door de directie over lopende zaken en lange termijn beslissingen. Om de governance goed te waarborgen volgt de stichting de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemene leden.
Ons Beleidsplan is HIER te lezen.
Onze actuele plannen en financieel jaarverslag is te vinden op onze ANBI pagina.
Het bestuur is onbezoldigd. Bestuursleden hebben, naast betrokkenheid bij het thema vrijheid, een lokaal/regionaal netwerk in politiek, maatschappelijke organisaties en/of bedrijfsleven en zijn bereid dit netwerk ook actief in te zetten. In de samenstelling van het bestuur wordt gestreefd naar voldoende diversiteit op gebied van achtergrond, kennis en ervaring.
De directie van het Bevrijdingsfestival Flevoland verzorgt de zakelijke- en programmaleiding en is verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering. De directie legt verantwoording af aan het bestuur en stuurt het projectteam aan. De directie zet de lijnen uit, en zal jaarlijks, in overleg met het projectteam, een projectplan en bijbehorende begroting opstellen, welke door het bestuur dient te worden vastgesteld.
Bestuur Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland (update maart 2024):
Paul van Sprundel [Linkedin]
Vincent de Lau [Linkedin]
Guany Wassenaar [Linkedin]
Joris Geerdes [Linkedin]
Festivaldirectie: Barry Bouquet [Het Cultureel Productie Bureau]
Secretariële ondersteuning: Leila Naber
Aan het festival is een grote groep vrijwilligers verbonden,
waarvan sommige al jaren betrokken zijn en een hecht team vormen,
deze groep is van groot belang voor het succes van het festival en draagt bij aan een stabiele organisatie.
Naast veel vrijwilligers die alleen rondom 5 mei actief zijn, is het projectteam het hele jaar door betrokken bij de voorbereidingen van de activiteiten. Het projectteam bestaat uit leden die een deelproject in hun eigen vak/taakgebied coördineren en uitvoeren, zoals productie, catering, artiestenbegeleiding, etc.
Voor de komende periode willen we (zeker na 2 jaar waar weinig vrijwilligers actief konden zijn) het vrijwilligersbeleid gaan herijken. We behouden het goede (solide team) en gaan op zoek naar uitbreiding en kennisvergroting. We gaan actief contact zoeken met o.a. scoutingclubs, scholen en sportverenigingen om zodoende niet alleen meer “handjes” te vinden, maar juist om meer binding te krijgen, ambassadeurs te verwerven en te bouwen aan een meer divers en breed vrijwilligersbestand.
De statuten van de stichting Bevrijdingsfestival Flevoland vind je hier: